Welcome!

Web 2.0 Authors: Carmen Gonzalez, Elizabeth White, Esmeralda Swartz, Mike Hicks, Dana Gardner

News Feed Item

FundedByMe lanceert Equity Crowdfunding en haalt meer dan 3 miljoen Zweedse Kroon op in eerste 40 dagen

STOCKHOLM, December 5, 2012 /PRNewswire/ --

Eerder deze herfst begon FundedByMe met het testen van haar equity crowdfunding platform. Niet meer dan 40 dagen later heeft het bedrijf de fokus volledig verlegd naar equity crowdfunding. Op deze manier wil FundedByMe betrokken raken bij startups in een vroeg stadium door ondernemers te voorzien van al benodigde gereedschap om finacieringscampagnes en grote groepen investeerders te managen. Het bedrijf daagt hiermee de oude manieren van finansiering uit en maakt het mogelijk voor elke startup om geld op te halen.

De frustratie die bij het sluiten van je bedrijf komt kijken vanwege een gebrek aan finansiering is de reden waarom FundedByMe werd opgericht en zo Zweden's eerste crowdfunding platform werd. Daniel Daboczy en Arno Smit richtte het bedrijf op in 2010 en zijn nog steeds de drijvende kracht achter het bedrijf dat zich volledig inzet voor de crowdfunding revolutie. In de afgelopen 18 maanden alleen heeft het hierin meer dan 7500 individuen actief weten te betrekken.

In September lanceerde het team haar eerste equity campagne op haar platform, investeerders krijgen hierin een aandeel in het bedrijf en de mogelijkheid om nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het bedrijf. Deze manier van finansieren daagt de oude manier uit waarin traditioneel investeringen alleen waren weggelegd voor banken, investeringsmaatschappijen en kapitalisten.

Een startup lanceert haar campagne in een zogenaamde 'pre-round' op FundedByMe's platform, waarin het de kans krijgt de marktwaarde, pitch en gevoels temperatuur onder potentiele investeerders te testen. Nadat eventuele aanpassingen aan de campagne zijn toegebracht gaat de ronde open. Nu, na 40 dagen open rondes, hebben drie bedrijven (Waaronder FundedByMe zelf) gezamelijk al meer dan 3 miljoen Zweedse Kronen opgehaald.

Virtuous Vodka, een van de andere twee bedrijven die een campagne hebben geopend op FundedByMe's platform heeft binnen een maand 75% van hun doelstelling opgehaald. Hun doel van 1 miljoen Zweedse Kroon wordt naar verwachting snel behaald.

FundedByMe is erg gelukkig met alle aandacht die de industrie en het bedrijf krijgt, en hoewel er geen tekort is aan aanmeldingen van startups blijft het bedrijf duidelijk communiceren dat het succes van je equity crowdfunding campagne grotendeels afhangt van je eigen inzet.

Wouter Veenstra | [email protected] | +46(0)763390119 | http://www.fundedbyme.com

Twitter: @fundedbyme


More Stories By PR Newswire

Copyright © 2007 PR Newswire. All rights reserved. Republication or redistribution of PRNewswire content is expressly prohibited without the prior written consent of PRNewswire. PRNewswire shall not be liable for any errors or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.